M8-senteret får nytt liv

M8-senteret får nytt liv

 

M8-senteret får nytt liv

Trine Lise Wahl er den ubestridte sjefen i MMK Eiendoms forretningsbygg på Høyda mellom Moss og Rygge. Nå varsles et storstilt løft for eiendommene. Les moss avis artikkelen her

Etter at regjeringen i vår overstyrte fylkesmannen i Østfold, og ga grønt lys for detaljhandel i hele M8-senteret i Midtveien i Rygge, er det skapt en ny interesse for å leie seg inn i de ledige lokalene i eiendommen.

Blant annet har Hansen & Dysvik kommet på banen for etablering av en ny forretning på M8-senteret, og butikkjeden er nå på aktiv jakt etter en franchisetaker.

Store greier

Hansen & Dysvik er en av landets største kjeder innen hjemmetekstil og interiør, og består av både egeneide og franchisedrevne butikker. Sortimentet dekker blant annet gardiner, sengetøy, dyner, puter, madrasser, duker, frotté, gulvtepper og løpere.

Hansen & Dysvik har vært et tradisjonelt og kjent konsept i mange år. Etter en gjennomgripende modernisering og restrukturering av bedriften ønsker nå kjeden å framstå som et konsept som også appellerer til den yngre målgruppe.

– Vi har også andre interessenter til de ledige lokalene i senteret, og blir det signert kontrakter, vil vi kunne skilte med nye spennende konsepter, sier Trine Lise Wahl.

Om alt går etter planen med å finne en franchisetaker, og kontrakt blir underskrevet, kan Hansen & Dysvik kunne være på plass rundt 1. november.

Flere planer

Wahl som både er styreleder, daglig leder og deleier i det familiestyrte eiendomsselskapet Moss Monteringskompani Eiendom, har også planer for de andre eiendommene på det 30 mål store tomteområdet som selskapet kontrollerer.

Industribygget som engang huset verkstedbedriften Moss Montering, vil bli forsøkt omregulert om til handel. I dag er den bygningen tømt for virksomhet, og en omregulering fra dagens industriformål må til dersom man skal kunne få inn ny aktivitet.

En gammel hvit murbygning mellom dette gamle industribygget og Varnaveien er ønsket revet dels for å gjøre ting litt penere, dels for å få bedre plass til parkering.

Også for Skoland-bygget er det planer om en oppgradering av fasaden.

– Vi ønsker å matche nybyggene på motsatt side av Varnaveien, sier Trine Lise Wahl.

Det Wahl sikter til er ombyggingen og påbyggingen av gamle ICA-bygget hvor man i dag bl.a. finner G-Max og Expert.

To selskaper

Selskapene Moss Monteringskompani Eiendom AS, ofte forkortet til MMK Eiendom, og Høyden Industribygg AS eier og forvalter eiendommene Midtveien 8, Varnaveien 35 og Varnaveien 33.

Eiendommene ligger på grensen mellom Rygge og Moss – ut mot Varnaveien – som skiller de to kommunene.

Wahl-familien styrer altså to eiendomsselskaper i området. Nå skal de to selskapene fusjoneres til ett noe som skal gi enda bedre styring og kontroll.

Navnet på det fusjonerte selskapet vil være M8 Eiendom AS. Sammenslåingen vil skje i løpet av høsten.

15.000 kvadratmeter

I areal er det opp mot 15.000 kvadratmeter som Wahl-familien totalt kontrollerer. Skoland-bygget alene er på 6000 kvadratmeter, mens M8-senteret utgjør 5500 kvadratmeter. I tillegg kommer industribygget.

I alt huser bygningene 25 leietakere. Posten er en av de mange sentrale leietakerne på området.

En grunn til at man ønsker å rive det hvite nabobygget, er bl.a. for å sikre mer parkering for nettopp postens kunder.

MME Eiendom hadde i fjor en omsetning på 3,9 millioner og selskapet fikk et driftsresultat på 1,3 millioner. Selskapet har to ansatte, Trine Lise Wahl samt en vaktmester.
Høyden Industribygg som eier Skoland-bygget, hadde en omsetning på seks millioner og et driftsresultat på 1,4 millioner kroner i fjor.