PEAB kjøper boligprosjektet

Moss Avis – av Jon Gran. 27. sept. 2017

Peab Eiendomsutvikling er på full fart inn i mossedistriktet. Selskapet overtar nå et stort leilighetsprosjekt i det tidligere M8-senteret ved Varnaveien på Høyda mellom Moss og Rygge.

Selskapet har lenge jaktet boligprosjekter i Østfold før man til slutt landet på M8.

− Nå har vi invitert fire arkitektselskaper inn i en arkitektkonkurranse, så får vi se hvordan dette blir. Vi regner med å bygge 130–140 leiligheter i 3–8 etasjers blokker. Det tror vi blir veldig bra, ikke minst fordi man får en fantastisk utsikt over Oslofjorden i alle fall fra 4. etasje og oppover, sier adm.dir. Henning Hanevold og markeds- og akkvisisjonsansvarlig Casper Mathiesen i Peab Eiendomsutvikling.

Prosjektet er Peab Eiendomsutviklings første prosjekt i Østfold for det svenskeide konsernet som regnes som et Nordens ledende bygg- og anleggsselskaper, og som i alt har 15 000 ansatte og en omsetning på 49 milliarder kroner.

− Vi har fra før en entreprenøravdeling i Sarpsborg/Halden – området, og de har også ønsket et byggeprosjekt i egen regi. Vi er glade for å ha landet dette prosjektet, sier Henning Hanevold som regner med byggestart tidligst ved årsskiftet 2018/2019.

Starter riving

Om kort tid vil rivningen av det tidligere kjøpesenteret starte, og innsalget av de nye boligene er planlagt i første halvår neste år.

− Vi har analysert markedet godt og pratet med mange lokale meglere, og vet hva kjøperne er ute etter. Kjøpergruppen varierer, men det er nok de eldre som flytter fra enebolig og søker etter lettstelte leiligheter vi vil møte her, sier Casper Mathiesen.

− Vi har fulgt med på Moss lenge, og vi ser det er en bra etterspørsel etter boliger her også fra Oslo-regionen fordi man får mye for pengene her. Samtidig har prisene steget bra i Moss selv etter nedgangen i Oslo, sier Hanevold og legger til at Høyda-området mellom Moss og Rygge er et område med skoler, barnehager og handel hvor nye boliger også vil kunne passe for familier.

På Østlandet selger Peab Eiendomsutvikling rundt 300 boliger i året.

– Naturlig exit

Styreleder Trine Lise Wahl i M8 Eiendom sier hun er glad for salget til Peab.

 − Vi er fornøyd og stolte av å ha utviklet prosjektet. Nå er det naturlig med en exit for oss, og det er veldig hyggelig å kunne overlevere dette prosjektet til en så profesjonell utbygger som Peab, sier hun.

Partene er enige om ikke å offentliggjøre kjøpesummen.

Ettersom M8 nå er solgt, vil Wahl-familien konsentrere seg om sine to øvrige eiendommer i området, nemlig Varnaveien 33 og Varnaveien 35.

Les originalartikkel her.