Åpning av Farbror Melkers Café

Åpning av Farbror Melkers Café

Etter omfattende ombygninger og iherdig arbeid fra mange hold er endelig den store dagen her! M8 Eiendom har, på sydsiden av bygget i Varnaveien 35, etablert lokaler for tre flotte virksomheter hvor Farbror Melkers Café er en av disse. De to øvrige er Wok & Go og «Nye» City Syd Blomster. Arealene huset tidligere en bilforretning. Det er også etablert et hyggelig torg for både uteservering og sykkelparkering utenfor kafélokalet.

Artikkel og foto av Jon Gran i Moss Avis den 20.november:

Malin (43) om nye Farbror Melker på Høyda: Skal ta vare på den gode bestemorsstilen

NYÅPNING: Malin Pettersson har åpnet Farbror Melkers Cafe i Varnaveien på Høyda. - Her har vi gjort en moderne vri på vårt tradisjonelle konsept, sier Malin Pettersson.
NYÅPNING: Malin Pettersson har åpnet Farbror Melkers Cafe i Varnaveien på Høyda. – Her har vi gjort en moderne vri på vårt tradisjonelle konsept, sier Malin Pettersson. Foto: Jon Gran

For 12 år siden åpnet Malin Pettersson sin første Farbror Melkers Cafe i Moss. Tirsdag åpnet hun sin kafé nummer fire i senterstedet V35 i Varnaveien. Her lover hun å ta godt vare på suksessfaktoren – den gode bestemorsstilen.

– Jeg vil jo at folk skal trives og oppleve dette stedet som hjemmekoselig. Her skal alle kunne hygge seg med kaffe og kaker, god hjemmelaget mat eller ta seg et glass vin eller et glass fatøl, sier Malin Pettersson.

For i likhet med kafeen i Moss sentrum, har dette nye serveringsstedet på Høyda fått skjenkebevilling.

– En plass for alle

– Vi ønsker jo at alle skal kunne føle seg velkomne enten det er barnefamilier, venninnegjenger, pensjonister eller folk som går tur her i området og som kan tenke seg å komme innom, sier Malin om kafeen som det har tatt sin tid å få satt i stand. Svært mye måtte bygges om og tilpasses siden lokalet tidligere var blitt brukt som bilforretning.

– Men nå er vi klare for full drift, og selv om vi selvsagt har måttet gjøre en vri på de gamle tradisjonene våre, skal det ikke være tvil om at man befinner seg i en Farbror Melkers Cafe, sier Malin Pettersson.

CAFEDAMENE: Her er damene som skal drive den nye Farbror Melkers Cafe. Fra venstre Beate Knudsen, Malin Pettersson, Anniken Eriksen, Gro Hellerud og Linda Karlsen.
CAFEDAMENE: Her er damene som skal drive den nye Farbror Melkers Cafe. Fra venstre Beate Knudsen, Malin Pettersson, Anniken Eriksen, Gro Hellerud og Linda Karlsen. Foto: Jon Gran

 

– Du har fire kafeer. Hvordan får du tid til alt dette?

– Det er veldig mye jobbing, men nå skal jeg konsentrere meg om denne kafeen her på Høyda, sier Malin Petterson som håper på en årsomsetning på fem millioner kroner.

– Vi bør opp på et slikt nivå for å kunne dette stedet på en god måte, sier hun.

Hun er eier av kafeen på Høyda og den hun har i Østfoldhallene i Fredrikstad, mens kafeene på Mosseporten senter og i Moss sentrum, mer eller mindre er blitt tatt over av ansatte.

Spesialforretninger

Varanveien 35 – V35 – er på få år blitt utviklet til et aldri så lite senter med tilbud hvor mange av leietakerne samarbeider. Her finnes spesialbutikker som Ertnes Kjøtt, Lille Interiør, Skoland, Strax Frisør, skredderbutikken By Fridman, Wok&Go og City Syd Blomster samtidig som andre spesialforretninger er på vei inn.

– Det at vi er flere mindre forretninger gjør at det skapes et fellesskap. Det er bra for oss og det er bra for alle som kommer hit for å handle, sier Malin Pettersson.