Wok & Go til M8

Wok & Go til M8

Tar suksessoppskriften for Wok & Go til Moss.

Artikkelen er skrevet av Jon Gran i Moss Avis (18.03.2019)

I Oslo og Lillestrøm er hurtigmatstedet Wok & Go blitt en publikumsyndling. Nå skal matkonseptet rulles ut i hele Østfold, og første stopp er Moss

– Vi tar sikte på å åpne den nye restauranten til 1. mai, sier daglig leder Jeanine Norstad Roer, som sammen med Arild Samuelsen og Isabel Ibanez og hennes ektemann Fernando Navia, står bak Wok & Go Holding AS.

Lokalene som skal tas i bruk ligger i M8-senteret kloss inntil Varnaveien på Høyda noen meter på innsiden av kommunegrensen i Rygge. I de kommende ukene skal lokalene som fram til nå har huset en bilbutikk, klareres for servering av sunn og rask thaimat laget av thailandske kokker.

Følger mattrendene

– Dette er ekte vare. Her skal ingen ting overlates til tilfeldighetene. Alt som serveres av mat vil være basert på autentiske oppskrifter fra Thailand, sier de tre bak Wok & Go.

I tillegg til å klargjøre lokalene er de også i prosess med lokale Rygge-bønder om levering av grønnsaker.

– Vi ønsker å bygge et sunt matkonsept, og i det inngår kortreiste råvarer. I tillegg til grønnsaker vil vi ha et tilbud av sjømat og veganmat. Dette er viktige mattrender som vi ser at stadig flere mennesker er opptatt av, og som vi ønsker å være en del av, sier Jeanine Norstad Roer.

Vil bygge en ny thaimat-kjede

Mens Wok & Go ble etablert på Lillestrøm i 2012, ble Wok & Go på Rådhusplassen i Oslo startet i september i fjor. Nå kommer Moss som lokasjon nummer tre. Også Grålum i Sarpsborg kan snart være klar for sin Wok & Go.

– Vi ser for oss å etablere Wok & Go på to-tre nye steder per år de kommende årene, og vi har valgt Østfold som første fylke. Målet er skape en levedyktig kjede for thaimat, sier de tre bak selskapet som har etablert seg med hovedkontor for Wok & Go Holding på Rygge stasjon.

SLIK KAN DET BLI: Slik ser arkitekt Ole A. Krogness for seg hvordan uteserveringen for Wok& Go kan bli.
SLIK KAN DET BLI: Slik ser arkitekt Ole A. Krogness for seg hvordan uteserveringen for Wok& Go kan bli.

Mens Lillestrøm er godt etablert med en omsetning på over sju millioner kroner, ligger Oslo ennå i startgropa med en omsetning på rundt 3,5 millioner kroner. I Moss tror selskapet det er realistisk med et salg på rundt tre millioner kroner i første hele driftsår.

Ser fram til åpning

– Vi tror thaimat skal bli godt mottatt, og vi anser Høyda som det klart mest spennende området i Moss. Her er det stor byggeaktivitet og mange håndverkere som er i sving, og som vil ha behov for god og kjapp lunsjmat. Og når boligene etter hvert blir ferdigbygget, vil vi ha et enda bedre kundegrunnlag, sier Jeanine Norstad Roer.

Hun har så stor tro på Høyda at hun aldri engang var inne på tanken om å heller åpne restauranten i Moss sentrum.

– Høyda er mye mer tilgjengelig for folk, ikke minst med tanke på at man kan parkere gratis, sier Norstad Roer.

– Dette har vært en veldig hyggelig og positiv prosess. Dette er ambisiøse og flinke folk som vi gleder oss til et videre samarbeid med. Jeg har troen på at de får til et veldig fint serveringssted hos oss, sier Trine Lise Wahl på vegne av M8-senteret, som står som utleier av de aktuelle serveringslokalene.

STOR BYGGEAKTIVITET: Det er mange store utbygginger på Høyda. Ett av dem er et stort boligprosjekt i Midtveien 8 som blir nærmeste nabo til Wok & Go.
STOR BYGGEAKTIVITET: Det er mange store utbygginger på Høyda. Ett av dem er et stort boligprosjekt i Midtveien 8 som blir nærmeste nabo til Wok & Go. Foto: Jon Gran

Skaper arbeidsplasser

Etter hvert som Wok & Go er oppe og står, er det meningen å overlate driften til lokale franchisetakere.

– Vi har mange som ønsker å drive for oss, og det er bra. Vi ønsker jo å få med lokale krefter for å skape arbeidsplasser og ny aktivitet, men for å være sikre på at vi kan levere på den kvaliteten vi skal, starter vi først i egen regi, sier Arild Samuelsen, som har lang erfaring fra en rekke serviceselskaper i hotell- og restaurantbransjen.

Nå er 70-åringen klar for nye satsinger og er inne med en eierandel på 20 prosent i Wok & Go Holding.

Jeanine Norstad Roer (38) er tidligere journalist og medielærer, og bosatt i Rygge. Også hun har en eierandel på 20 prosent. Største eier i selskapet er Fernando Navia med 40 prosent.

Inne på eiersiden er også Rygge-bøndene Per Olav Roer og Nils Roer. Sven Hars skal også inn på eiersiden. Han har tidligere jobbet for McDonald’s Norge og er nå konsulent for Wok & Go.

SNART KLARE: Her i M8-senteret skal den nye Wok & Go komme. Her er M8-eier Trine Lise Wahl (t.h.) ute på besiktigelse sammen med Arild Samuelsen og Isabel Ibanez fra Wok & Go.
SNART KLARE: Her i M8-senteret skal den nye Wok & Go komme. Her er M8-eier Trine Lise Wahl (t.h.) ute på besiktigelse sammen med Arild Samuelsen og Isabel Ibanez fra Wok & Go. Foto: Jon Gran

 

Les mer om Wok & Go her:  http://www.wokandgo.no