Wahl-søstrene investerer millioner på Høyda

Wahl-søstrene investerer millioner på Høyda

Artikkel i Moss Avis 31.3.2015

Nye millioner skal investeres i Wahl-familiens eiendommer på Høyda i Rygge. Nå har styreleder Trine Lise Wahl også hentet inn søster Silje til den daglige driften.

1427725398390_1

Foto: Jon Gran, Moss Avis

Gjennom det nyetablerte konsernet M8 Eiendom styrer Wahl-familiens sju aksjonærer Rema 1000 bygget i Midtveien 8, Skoland-bygget i Varnaveien 35 samt det gamle industribygget som er under omregulering i Varnaveien 33.

Etter generasjonsskiftet i 2010 var det marinarkeolog Trine Lise Wahl som tok ansvar og ble leder for familieselskapene.

– Det var en veldig brå overgang. Jeg visste veldig lite om eiendom. Etter hvert har man jo lært. Nå er jeg veldig innstilt på å lede familieeiendommene og M8 Eiendom videre, sier Trine Lise Wahl som nå mere deler kontorsted med lillesøster Silje Andrea Berger Wahl.

Står hverandre nær

Hun er også aksjonær og styremedlem i M8 Eiendom, og trer nå inn i den daglige driften og skal spesielt jobbe med kommunikasjon.

– Det er jeg veldig glad for. Nå skal det bli godt å få med Silje. Vi står hverandre nær og jobber svært godt sammen, sier Trine Lise Wahl om søsteren som nylig kom hjem fra Kina etter å ha bodd og jobbet der først ved den norske ambassaden deretter som personlig trener. Nå er hun klar for å jobbe i familiens eiendomskonsern.

– Det skal bli interessant og spennende. Nå blir det fullt trykk, lover Silje.

De siste årene har det skjedd en stor transformasjon av en rekke eiendommer i Høyda-området. Etter at Rygge storsenter så dagens lys i 2007, har man fått store handelsetableringer som XXL, G-Max og Expert samtidig som det foreligger store utbyggingsplaner for det gamle TrioVing-området.

Samtidig planlegges det boliger på den gamle Biltilsyn-tomten, og hva som skjer med den enorme Skanem-eiendommen nå den bedriften nedlegges til sommeren, vet ingen eksakt nå, men at det blir noe annet enn industri der, er det ingen tvil om.

Bruker millioner

Wahl-familien har allerede brukt millioner på opprusting av sine eiendommer. Framover vil det skje enda mye mer. Tre millioner kroner er brukt på indre oppgraderinger av Skoland-bygget. Nå skal man bruke ytterligere åtte nye millioner kroner på et totalt fasade-løft. Samtidig skal det gamle solstudio-bygget rives for å gi plass til mer parkering. Det som ennå er uklart, er hva som skal skje med det gamle industribygget i Varnaveien 33.

– Vi satser på de eiendommene vi har. Det er viktig at de utvikles i takt med de øvrige eiendommene her, sier Trine Lise Wahl.

Se artikkel i Moss Avis 31.3.15 (http://www.moss-avis.no/Wahl_s_strene_investerer_millioner_p__H_yda-5-67-61025.html)